http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2012-05-01 17:12:52
Maria och Jan höll talen
images/1/images/1/2012-05/MariaStenberg4328.jpg
Satsningar på skolan och på utbildningar i olika former var två av de punkter som riksdagsledamoten Maria Stenberg lyfte i sitt första maj-tal i Arjeplog.
-Samhället är i ständig utveckling, och behovet av kompetens förändras, menar hon.


images/1/images/1/2012-05/MariaStenberg4343.jpg

Ett fyrtiotal personer mötte upp till socialdemokraternas första majfirande.
-Det är skönt och trevligt att få vara hemma i Arjeplog denna högtidsdag, och att få prata med er om sånt som mitt hjärta är fullt av, sa Maria Stenberg när hon inledde sitt tal.

Förutom utbildningar pratade Maria en del om situationen på arbetsmarknaden.
-Regeringen har misslyckats med sin jobbpolitik. Vi har en skamligt hög ungdomsarbetslöshet, samtidigt som stressen i arbetslivet ökar på grund av låg bemanning, tunga lyft och ensidiga rörelser. De som har jobb får fler övertidstimmar, och den moderna tekniken gör att arbetet följer med hem och tar allt större plats på fritiden och i familjelivet.

images/1/images/1/2012-05/JanStenberg4279.jpg
Även kommunstyrelsens vice ordförande Jan Stenberg höll ett första majtal, med en mer lokal prägel. Han uttryckte en förhoppning och förväntan om fler byggkranar och byggställningar i Arjeplog.
Han berättade också kort om frågor som just nu är aktuella.
-Det byggs en ny förskoleavdelning och en ny fjärrvärmepanna i år. Vi arbetar på att digitalisera biografen så att vi kan fortsätta visa film och vi pratar om att Arjeplog behöver någon form av utställnings- eller konferenslokal. Det behövs för den fortsatta utvecklingen inom event och biltestnäringen, som fortsätter att växa med rasande fart.

Jan Stenberg påpekade också att det finns utmaningar även inom de egna leden.
-Vi behöver engagera alla goda krafter vi har inom arbetarekommunen för att fylla de platser som vi har fått och kommer att få förtroendet att besätta i fullmäktige, nämnder och styrelser. Det behövs fler som vill vara med i det samhällsbygge som vi socialdemokrater har att leda i Arjeplog.

Efter talen, som Maria Stenberg avslutade med en påminnelse om att det bara är 866 dagar kvar till valet, serverades fika med bland annat tårta och kaffe.
images/1/images/1/560annonser2017/image2.jpeg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies