http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2017-11-30 20:22:00
Banken delar ut 150 000 kronor
images/1/images/1/2017-11/Bankdagen-023.jpg
Sparbanken i Arjeplog delar ut totalt 150 000 kronor i stipendier och stöd till föreningar och aktiviteter under detta år. Hälften av summan, 75 000 kronor, går till Arjeplogs Pistolskytteklubb för utbildning av nya handledare.
Klubbens ungdomsverksamhet ökar snabbt, och som tack för stödet bjöd Fredrik Holmström och Inez Långdahl in bankpersonalen till en skytteutmaning.


Arjeplogs Pistolskytteklubb startade 2011, och till att börja med var Fredrik Holmström den ende ungdomsskytten. Fler tillkom så småningom, och tävlingsintresset växte. Ifjol hade klubben sju ungdomar som deltog i luftpistoltävlingar. I år räknar klubbens ordförande Mats Holmström med ett tjugotal tävlande ungdomar, och ännu fler som deltar i skyttekvällarna i Arjeplog.
-Varje vecka kommer någon eller några nya ungdomar som vill börja skjuta, berättade han när han tillsammans med Fredrik Holmström och klubbmästarinnan Inez Långdahl tog emot checken av Stephan Jansson.
-Er verksamhet och tillväxt är imponerande, och vi förstår behovet av fler ledare. Därför vill vi ge er möjlighet att utbilda fem nya ledare, sa Stephan Jansson.

För ett par veckor sedan utmanade skytteungdomarna kommunstyrelsens politiker i luftpistolskytte, och nu fick bankpersonalen samma utmaning. Fem personer möter fem ungdomar, och förlorande lag bjuder vinnarna på glass.
Stephan Jansson skrattade gott, och lovade att de skulle försöka anta utmaningen. Datum bestäms senare.

images/1/images/1/2017-11/Bankdagen-069.jpg
Vivianne Karlsson fick ta emot en check till ABF i Arjeplog på 30 000 kronor, för projektet Lär känna Arjeplogs kommun, som genomfördes i somras. Projektet riktade sig till asylsökande ungdomar, och gav dem möjlighet att upptäcka och lära sig mer om natur och kultur i Arjeplog.
-Det blev ett mycket lyckat och uppskattat projekt, och vi planerar att försöka göra något liknande nästa sommar, sa Vivianne Karlsson.

images/1/images/1/2017-11/Bankdagen-033.jpg
Arjeplogs snöskoterförening har fått 15 000 kronor i bidrag för upprustning av taket på Akkelis-stugan.
Därmed kunde ordföranden Sandra Jonsson pusta ut när det gäller just den utgiften.
-Akkelis-stugan är välbesökt, men den var i väldigt dåligt skick, och vi bestämde att vi måste byta plåttaket, kosta vad det kosta ville. Vi har sökt och fått bidrag från olika håll, bland annat Arjeplogs Allmänning, och med den här summan är vi i det närmaste på plus-minus-noll när det gäller plåttaket.
Den stora utmaningen för Arjeplogs snöskoterförening blir nu att dra in pengar för att finansiera underhåll av skoterleder. Förra säsongen såldes totalt 70 ledkort av Arjeplogs Snöskoterförening, varav 20 till privatpersoner.
-Vi har trettiofem mil skoterled i tätortens närområde. Många uppskattar och använder lederna, och om vi ska kunna fortsätta underhålla dem måste vi få in mer pengar, säger hon.

images/1/images/1/2017-11/Bankdagen-0964.jpg
Arjeplogs församling och Biografföreningen, representerade av Stina Pavval, kan väl ses som en favorit i repris i samband med Sparbanksdagen i Arjeplog.
Även i år stöttar Sparbanken Arjeplogs Filmfestival Tro, film & kärlek med 25 000 kronor.
-Filmfestivalen är fantastisk som ett kulturellt landmärke för Arjeplog, menar Stephan Jansson.
Stina Pavval berättade att arbetet med nästa års festival är i full gång. Vid sidan av att hitta och boka in filmer och gäster sker en filminspelning.
-Vi filmar arbetet innan festivalen, vi kommer att filma mycket under själva festivaldagarna och en del av efterarbetet också. Tanken är att filmen ska visas vid 15-års jubileet 2019, berättade hon.
images/1/images/1/560annonser2017/image2.jpeg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies