http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2017-01-23 19:39:46
Festivalfilmerna presenteras
images/1/images/1/2017-01/Filmerna2017_4699.jpg
10-12 februari är det dags för Arjeplogs Filmfestival - en favorit i repris, inte bara för arjeplogarna utan även för gästerna. Idag presenterar Stina Pavval och Ingrid Holmström Pavval festivalens filmer och gäster, bland andra Rolf Lassgård som är med för tredje gången.
Årets filmfestival bjuder på bland annat dokumentärfilmen "Welcome to Gunnarsbyn", samtal med Sven Wollter och filmmusikkonsert med bland andra Hot Box.


Festivalen invigs som vanligt på Guld-Klas torg på fredagskvällen. Dessförinnan har gymnasieeleverna fått se Underbara älskade, och högstadiet I taket lyser stjärnorna.

För allmänheten inleds årets filmfestival på bion med guldbaggebelönade Underbara älskade. Gäst här är en av huvudrollsinnehavarna Anastasios Soulis. På Silvermuseet visas I taket lyser stjärnorna på fredagskvällen, och Mika Berndtsdotter finns med för samtal efter filmen.

På lördagen är det dags för gästerna att ta plats i Heta stolen och svara på frågor från publiken och från värdparet Claes Ljungmark och Cecilia Nilsson. Därefter blir det ett samtal med Sven Wollter, innan filmvisningarna börjar.
På bion visas Våga älska, med Sven Wollter. På Silvermuseet visas Efterskalv, och där medverkar regissören Magnus von Horn.

Årets dokumentär är Welcome to Gunnarsbyn, en film som skildrar vad som hände i det lilla samhället när ett flyktingboende utökade befolkningen med en tredjedel.
Denna film visas för allmänheten på Silvermuseet söndag klockan 14, och även då finns Anette och Johan Winbladh med.
-Det är viktigt att ha med dokumentärfilmer, och jag hoppas på riktigt intressanta diskussioner kring den här filmen, säger festivalgeneral Stina Pavval.
Samtidigt visas En man som heter Ove på bion, och gäster här är Rolf Lassgård och Filip Berg.
-Rolf Lassgård kommer om han inte ska på Oscarsgalan. Det är lite svårt att veta vad man ska hålla tummarna för, det är naturligtvis roligt om han får en Oscar, men vi hoppas ju att han kommer hit också, säger Stina Pavval och skrattar.

Fjolårets uppskattade "seniorbio" med en egen filmvisning för boende på Vaukagården upprepas. I år visas Man and Path - Stigar och upplevelser i Arjeplog, en film gjord av Lisa Angberg och Thierry de Pablos.
För förskolan och lågstadiet visas filmen Siv sover vilse, och för mellanstadiet Upp i det blå.

Som huvudarrangör för Arjeplogs Filmfestival står Arjeplogs församling, och temat är Tro, Film och Kärlek. Söndagen inleds alltid med en temagudstjänst, där gästerna får välja psalmer. I år är det teolog Dag Hedin som leder gudstjänsten.

Arjeplogs Filmfestival avslutas i vanlig ordning med en filmmusikkonsert i kyrkan på söndagskvällen.
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies