http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2017-03-13 16:05:10
Arjeplog med på Vildmarksmässan
images/1/images/1/2017-03/2017Vildmark4.jpg
Marknadsföring av Arjeplog som besöksmål var förstås huvudsyftet med närvaron på Vildmarksmässan, men Guido van den Berg och Maria Söderberg tog också tillfället i akt att prata om behovet av fungerande kollektivtrafik och postutdelning med finansmarknadsminister Per Bolund.
-Vi pratade bland annat om att Silverexpressen, busslinjen mellan Skellefteå och Bodö, verkligen behövs, säger Maria Söderberg.


Förutom Maria Söderberg och Guido van den Berg fanns Ann-Charlotte och Martin Sjaggo, Kenny och Helen Wallström samt Roland Pantze på plats på mässan för att berätta om Arjeplog.
På Vildmarksscenen berättade Guido van den Berg om sin Moose Camp, vildmarkscampen utan el och rinnande vatten, Maria Söderberg om Top of Arjeplog, Kenny Wallström om sina äventyr i fjällen, Ann-Charlotte Sjaggo om samiska ortnamn och Roland Pantze om sitt målande och ett liv nära naturen.
-Jag har aldrig varit med om en större efterfrågan på informationsmaterial, och vi har fått många frågor om vandring, kultur och historia. Arjeplog framstår verkligen som en mycket genuin och intressant plats i Lappland, säger Maria Söderberg.

images/1/images/1/2017-03/Vildmark2017Renata.jpg
En av de mässbesökare som gärna vill komma till Arjeplog för att fjällvandra är Renata Chlumska.
Hon lovprisade initiativet Top of Arjeplog, och menar att det finns ett äventyr för alla, oavsett ålder och plats.
Renata Chlumska, som själv är en av världens främsta bergsbestigare och trebarnsmor, imponerades framför allt av treåringen Snöfrid Blomgren, som gick upp på tio toppar sommaren 2016.

Se bilder från Vildmarksmässan i Arjeplognytts Galleri. Länk finns här.
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies