http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2017-04-11 08:29:32
Filmpremiär för "Min egen väg"
images/1/images/1/2017-04/Filmvisning.jpg
Nu har 21 dagars vandring blivit 94 minuters film.
En uppskattande publik deltog på premiärvisning när Kenny Wallström och Roland Pantze visade filmen "Min egen väg".Det är sannerligen inte ofta som en ny film om Arjeplogsfjällen ser dagens ljus.
Eller kanske vi ska säga att den når biosalongens stora visningsyta.

images/1/images/1/2017-04/film2.jpg
I helgen var det premiär för Kenny Wallström och Roland Pantze film "Min egen väg". Berättelsen handlar om Kenny Wallströms vandring på över 60 mil under 21 dagar sommaren 2016. Hans fysiska förberedelsetid skedde under tre år och den mentala i fem år. I filmen berättar han, med stöd av en liten filmkamera, om svåra och glädjerika stunder. Roland Pantze bidrar med en ramberättelse och poetiska skildringar av fjällvärlden. Hans filmscenarier är mycket intagande.

images/1/images/1/2017-04/ANFilm.jpg
Biopubliken får följa med upp på Kebnekaise, genom Padjelanta och vid glaciärområdet vid Sulitelma. Han bestiger Arjeplogs högsta topp på 1 800 m ö.h. I filmen berättar Kenny Wallström om sin idé om mat, hälsa och om fjällvärlden som han betraktar som sitt hem.

Filmen avslutas i en grotta i Arjeplogsfjällen som kanske besökts av andra människor i hundratals, tusentals år. Här kan man se vandraren Kenny Wallström rejält medtagen och elva kilo lättare, samtidigt som han uttrycker sin stora respekt för våra förfäder som klarade av att hantera sina liv i fjällen.
Många har frågat när det blir en ny visning av filmen. Hittills är nästa visning inbokad i Skellefteå den 20 maj i ett arrangemang med STFs Skellefteåsektion.

Text och foto: MARIA SÖDERBERG
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies