http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2017-06-30 07:38:02
MC-träff och midnattssol
images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8065.jpg
BMW MC-klubb håller sin årsträff i Arjeplog denna helg. Över fyrahundra mc-åkare beräknas delta, och centrum för träffen är Kraja.
De som valde att lasta sin mc på det chartrade tåget som gick från Göteborg till Arvidsjaur fick avsluta resan med nio mils mc-körning i midnattssol.


images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8035.jpg
I samarbete med Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg (SKÅJ) och Bergslagernas Järnvägssällskap erbjöds långväga deltagare i MC-träffen att lasta sina motorcyklar på tåg som utgick från Göteborg och Stockholm.
Rolf och Lisa Ryrholm var två av de ideella krafter som såg till att passagerarna fick service under hela resan.
-Det är första gången en sådan här resa görs i Sverige. Idén fick vi i höstas. Många av deltagarna har mellan 100 och 150 mil till Arjeplog, och det är en lång resa på mc. Genom att åka tåg kan de komma fram utvilade, säger Rolf Ryrholm.

images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8003.jpg
Passagerarna på tåget hade gott om tid på sig att bli utvilade. Tåget, som beräknades nå Arvidsjaur vid lunchtid på torsdagen anlände inte förrän 22:30 på kvällen.
Men även en oväntat lång tågresa kan vara trevlig om den sker i gott sällskap, och några sura miner syntes inte bland dem som klev av tåget för att fortsätta de sista nio milen till Arjeplog och Kraja på mc.

images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8025.jpg
-Visst är det jobbigt med förseningar och långa väntetider, men alla har fått mat och dryck och det har varit god stämning på tåget hela tiden, säger Lisa Ryrholm och beskriver det sista, tre timmar långa, ofrivilliga stoppet i Vilhelmina som en trevlig glasspaus.

images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8015.jpg
Tåget bestod av två restaurangvagnar, sovvagnar och sittvagnar, samt förstås ett antal godsvagnar, där motorcyklarna stod på rad.
-Det var spännande att få testa idén om ett klubbtåg. Vi visste ju inte riktigt hur vi skulle lösa det praktiskt, och det finns ingen enskild förening i Sverige som har alla de vagnar som krävs. Men tack vare samarbete mellan SKÅJ och Bergslagernas Järnvägssällskap så ordnade sig allt efter hand, säger Rolf Ryrholm.

images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8018.jpg
Att knyta loss och lasta av närmare hundra motorcyklar tar sin tid. Men när natten är ljus och målet nära spelar det ingen större roll.
Man hjälps åt och gör det som ska göras.

images/1/images/1/2017-06/BMWmc_8053.jpg
De flesta av passagerarna valde att fortsätta resan till Arjeplog direkt, andra valde att stanna kvar på tåget och ansluta sig till årsträffen på fredagen.
På programmet för BMW MC-klubbens årsträff som avslutas på söndag står, förutom årsmötet, bland annat flera alternativ för MC-turer på både grus och asfalt, en busstur upp på Galtis i midnattssol, fiske och naturligtvis ett besök på BMW:s biltestanläggning.
images/1/images/1/560annonser2017/image2.jpeg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies