http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/fiber.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/topvinterbanner2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.gksfiske.se/
2017-09-01 08:02:35
Arjeplogsskytt till Barents Summer Games
images/1/images/1/2017-09/Fredrik_0080.jpg
Fredrik Holmström, Arjeplogs Pistolklubb, är en av fem pistolskyttar som representerar Sverige i Barents Summer Games 2017, som pågår i Bodö denna helg.
Han är utsedd av Norrbottens Skyttesportförbund.


Totalt tävlar cirka 1000 ungdomar från Sverige, Norge, Finland och Ryssland i fjorton olika sportgrenar i Barents Summer Games 2017. Det är det största internationella idrottsmästerskapet som hållits i Nordland Fylke, och Fredrik Holmströms första internationella skyttetävling.
-Riksfinalen i Töreboda, med ett par hundra deltagare, är det största tävlingsarrangemanget jag varit på hittills. Det känns kul och spännande att få vara med i Barents Summer Games och tävla för Sverige, säger Fredrik Holmström.

Han tävlar dock endast med luftpistol.
-Vi har ingen utrustning i Arjeplog för att träna sportskytte med krutpistol, och det är svårt att ställa upp i en tävlingsform man aldrig ens testat, säger han.
Ungdomsverksamheten i Arjeplogs Pistolklubb har sommaruppehåll. Inför Barents Summer Games har Fredrik Holmström därför tränat på egen hand, genom att skjuta en matchserie plus lite till varje kväll.
-Jag har kapacitet för att komma högt upp på resultatlistan, och kommer att göra mitt bästa under tävlingen. Min förhoppning är att jag ska känna mig nöjd med mitt skytte, oavsett placering, säger han.
Efter ett återbud på grund av sjukdom representeras Sverige av endast fyra pistolskyttar. Förutom Fredrik Holmström består truppen av Hugo Ambursley, Luleå, Ida Backlund, Umeå och Rebecka Andersson, Dorotea.
images/1/images/1/560annonser2017/Kommunplan.jpg
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies