http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2015-03-15 19:31:59
Inget kval för Argentum
images/1/images/1/2015-03/Innebandyfinal-216.jpg
Lördagens match mellan IBF Argentum 91 och Gammelstads IF var den andra matchen i kampen om kval till Division 1. Det var en match där seger för Argentum skulle ge en tredje och sista match medan en vinst för Gammelstad skulle ge dom kvalplatsen. Slutresultatet 6-11 (2-2, 2-7, 2-2) gav tyvärr platsen till Gammelstads IF.Domarparet Tobias Levin och Frans Dahlstedt är kända för att tillhöra toppskiktet av domare i Norrbotten och för att kunna sätta en bra nivå på matcherna. Tyvärr saknades en del av deras klarsynthet denna match.

01.17 in i första perioden sätter Gammelstad första målet, och man ser att det är ett spelstarkt lag. Dom har gått obesegrade genom grundserien och ska ju rent statistiskt sett vara det bättre laget, men Argentum har stort stöd från de 178 vilt hejande i publiken.

images/1/images/1/2015-03/Innebandyfinal-227.jpg
Argentum håller emot bra och målvakten Marcus "Blubben" Alnelind gör ett par riktigt snygga räddningar, men när Argentums Nicklas Hallnor 06.13 in i matchen drar på sej en utvisning för slag så passar Gammelstad på att sätta sitt andra mål genom lagets storspelare Richard Edunger.

11.12 drar Gammelstad på sej en utvisning för otillåten trängning och ger Argentum den öppning de behöver för att sätta sitt första mål. Det gör Joakim Moregård framspelad av Martin Rigvald, och publiken jublar så taket nästintill lyfter!

images/1/images/1/2015-03/Innebandyfinal-226.jpg
Den unga Joel Dahlberg har gjort debut i herrlaget denna säsong, och med en match redan spelad i benen tidigare under dagen så visade han vilken talang han besitter med klubba och boll. 17.31 spelar han upp bakom motståndarmålet och får bollen till Magnus Ranberg som lyckas sätta den köksvägen, och nu jublas det om möjligt ännu lite högre av publiken.

När första perioden är över är resultatet 2-2.

Andra perioden börjar tufft, det är både glåpord och hårt spel. Speciellt är det Argentums Magnus Ranberg man försöker psyka, även spelsättet visar att man ser honom som ett stort hot på planen. Där Magnus är, finns även två av motståndarna. Argentum har en hel del otur med bollen, det är studsar och man får inte med sej bollen i alla lägen. Detta utnyttjar Gammelstad till sin fördel och går hårt i närkamperna.

images/1/images/1/2015-03/Innebandyfinal-217.jpg
05.32 in i andra perioden sätter Argentums Magnus Ranberg, poängligavinnare även detta år, 3-2 och nu börjar hoppet tändas om en tredje match i Luleå. Argentums spelare ger 100% hela vägen och det är kul att se spelare som Simon Vikström och Arvid Laestander ta plats och visa styrka på backsidan.

08.54 sätter Gammelstad 3-3 och under minuten efteråt kommer det två snabba mål till. Så när Martin Rigvald 12.08 sätter 4-5 vaknar publiken till igen.

Tyvärr tappar Argentum efter det och trots bra publikstöd slutar perioden 4-9.

Period tre var det ett taggat Argentum som intog planen. Det syntes direkt matchen startade att man hade inte gett upp hoppet om att kunna vända detta, och som bekant har Argentum bra statistik på att vända från underläge till vinst.

Det är nu hårdare spelsätt och det skriks en hel del på planen, domarna gör ett par försök att prata med respektive kapten men utan resultat.

04.56 kommer den utvisning hela hallen väntat på, både hemmalaget och publiken, det är Gammelstads spelare Alexander Kjellgren som får 2+10 för osportsligt uppträdande. Tyvärr lyckas inte Argentum få till sitt power play till fullo och går lottlösa från mål under det.

08.00 gör Gammelstad 4-10 och Argentums eld tar fyr igen och Magnus Ranberg sätter 5-10 08.13

Argentum drar på sej en utvisning 12.04 men lyckas hålla sitt box play och låter inte riktigt motståndarna komma till avslut.

14.46 drar Argentum på sej ännu en utvisning och lite trötta i benen efter att hållit tätt i förra underläget lyckas ändå Magnus Ranberg sätta 6-10 i numerärt underläge.

Slutresultatet 6-11 hade kanske varit annorlunda om det redan från start satts en hårdare gräns på vad som tolereras på planen, eller hur man får låta och bete sej på bänken. Det saknades en hel del utvisningsminuter för osportsligt uppträdande!

Text & Bild Elin Sundsten
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies