http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2015-10-19 11:15:07
Svidande förluster men spänning för publiken
images/1/images/1/2015-10/Innebandy-10026.jpg
Lördagens matcher i Arjeplogs sporthall gav två förluster till hemmalagen, men det var två taggade lag som stundtals gav mer än gästerna och gick all in i alla situationer. Herrarnas match bestod till stor del av onödiga utvisningar både från spelare och domare.images/1/images/1/2015-10/Innebandy-10003.jpg
Första matchen för dagen stod mellan IBF Argentum 91´s damer och gästande Öjebyns IBF, Argentum gick ut på plan med två segrar och en förlust i ryggen, men saknade en del spelare till dagens möte. Domare för dagen var Johan Nyström och Fredrik Lindqvist.

Första perioden var en jämn kamp mellan lagen men det märktes ganska snabbt att Öjebyn var ett mer fysiskt lag än hemmalaget som med sina unga spelare hade svårt stå emot i de tuffaste närkamperna, de var spelare som Emma Westerlund och rutinerade Sara Carlman som stod emot bäst när det gällde.

Andra perioden tappade hemmalaget orken lite när det spelades i numerärt underläge i fem minuter efter att Elin Ögren dragit på sej en utvisning för hårt spel som gav gästerna chansen att få ett överläge med 4-2 under den tiden. Det gjordes tappra försök från Argentums sida hela tiden att försöka komma ifatt Öjebyn, men med ett fysiskt hårdare spel och snabba vändningar hade Argentum det tufft att hinna med.

Tredje perioden spelade Argentum ett bättre spel och gav gästerna ett hårdare motstånd, det var tuffare tjejer på plan och målvakten Linnea Reher gjorde en toppen insats i målet. Tyvärr räckte det inte ända fram och slutresultatet gav Öjebyn segern med 5-9 Publikens val till bästa spelare blev i hemmalaget Emma Westerlund och i bortalaget Emma Kiel.

Argentums mål gjordes av: Elin Lestander 1, Tina Axelsson 1, Sofia Ranberg 3

Publik 93.

images/1/images/1/2015-10/inebandy-10029.jpg
Dagens andra match spelades mellan Argentum 91´s herrlag mot Wibax Patriots B-lag, med samma domare som tidigare match och lite större publik. Redan från startsignal är det en fysiskt hård match med snabbt spel och tyvärr ganska många avblåsningar. Gästerna tar ledning 06.17 in i första och hemmalaget tänder till lite extra och försöker komma till avslut i sina kontrings attacker. Efter 10 min blir wibax spelaren Samuel Långström utvisad två minuter för hårt spel och hemmaspelaren Magnus Ranberg får samtidigt två minuter för hands. I spel 4 mot 4 passar Wibax på att utöka sin ledning till 0-3. Argentum försöker komma ifatt under resterande period men drabbas i slutet av perioden av en hård utvisning så Jesper Samuelsson får två plus tio för osportsligt uppträdande. Första perioden vinner gästerna med 3-5.

Andra perioden fortsätter lika hårt som första och stundtals känns det som att det är en uppvisning från domarsidan när det gäller utvisningarna som denna period är fler än de mål som görs. Syskonduon Hallin visar upp ett storslaget spel när lillebror Albin petar in 5-5 målet assisterat av storebror Willy, Argentum är det bättre laget hela denna period och vinner perioden rättvist med siffrorna 4-1.

Tredje och sista perioden går bägge lagen in för att knipa segern, det är många hårda närkamper och en del fula knep och tjuvnyp, domarna försöker även denna period hålla en nivå över spelarnas vilket resulterar i en del utvisningar samt två straffar, Argentums målvakt Marcus "Blubben" Alnelind storspelar i mål och gör flertalet super-räddningar. I slutet på perioden är det ett extremt hårt spel med högre tempo än tidigare då hemmalaget plockat ut målvakten för att försöka jämna ut resultatet och vid en attack från gästerna för att försöka få in bollen i tomt mål blåser domarna av för frislag och sedan händer något som får nr 7 i Wibax Linus Grönlund att drabbas av Rött kort, matchstraff 3*, en av hemmalagets spelare trycker han lite i ryggen och han viftar bakåt med armbågen men utan att träffa ordentligt i Argentumspelaren. Efter detta återstår endast 10 sekunder av matchen och slutresultatet 10-11 ger gästerna vinsten. Publikens val av matchens lirare gick till hemmalagets målvakt Marcus "blubben" Alnelind och bortalagets Linus Grönlund.

Publik: 113

Argentums mål: Fredrik Jakobsson 1, Charlie Nilsson 1, Albin Hallin 1, Jesper Romberg 1, Davi Dantas Rodrigues 1, Willy Hallin 1, Magnus Ranberg 4

Text och foto: Elin Sundsten
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies