http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2014-10-01 10:56:13
Tre matcher på premiären
images/1/images/1/2014-10/Argentumherrar.jpg
I lördags var det äntligen dags för hemmapremiär för Argentum 91.
Tre av föreningens lag fick visa vad dom går för.
Först ut var pojkar röd som mötte gästande Öjebyn.
Andra laget på plan var det för säsongen nya
damlaget som även de mötte Öjebyn, och sist ut var Argentums herrar som denna säsong spelar i division två och mötte gästande Wibax. Dagen gav två segrar och en förlust.


Klockan 11.00 blåste domarna Dennis Eriksson och Roger Adermalm igång matchen mellan Argentums Pojkar Röd och Öjebyn, en match som var spännande från start till slut. Lagen var jämna och höll ett jämnt tempo med varann, matchen slutade 6-5 och 5 av Argentums mål signerades av lagets motsvarighet till herrarnas Magnus Ranberg, nämligen Joel Dahlberg. Han är både skjutvass och snabb på planen, samtidigt som han även spelar fram de övriga i laget och bjuder på målchanser.

Andra matchen för dagen stod mellan Argentums damer och Öjebyn. Det är nu ett par säsonger sedan Argentum hade ett damlag i serien och på läktaren fanns ett 80-tal nyfikna supportrar.
Det var en jämn match där Argentum rent tekniskt spelade ett bättre spel än gästerna, mycket tack vare den spelsnabba Sofia Ranberg som stod för hälften av Argentums 6 mål.

images/1/images/1/2014-10/SofiaRanberg.jpg
Efter första perioden stod det 1-2 och nagelbitandet var igång hos publiken.
Under de 8 första minuterna i period 2 gör Argentums tjejer 4 mål (Tina Axelsson, Sofia Ranberg, Tuva Hjorthall och Maja Lundberg) och då känns som att vi kommer att ta hem detta.
Men under sista minuten får Öjebyn in 2 mål och inför period 3 är ställningen 5-4
Sista perioden blir tuffare fysiskt och Argentum med relativt unga spelare i laget vågar inte gå lika hårt i närkamperna och förlorar då bollen så Öjebyn kan ta övertaget. Slutresultatet blir förlust med 6-7.
Bäst i Argentum var Sofia Ranberg, Tina Axelsson och målvakten Erika Renberg.

Tredje och sista matchen denna dag står mellan Argentums herrar och Wibax.
Innan matchen drog igång delades priser för förra årets säsong ut och lagkaptenen Fredrik Jakobsson fick ta emot priset för andra platsen i serien samt Fair Play priset från DM helgen 2013/2014 med motiveringen "Trots tufft motstånd från högre divisioner och tunn trupp vid DM så kämpade laget tappert i 60 min varje match, gav inte upp och höll en positiv stämmning inom laget och på plan. De agerade mycket sportsligt och som bra föredömen mot motståndare och domare i sann idrottsanda."
Sista priset fick Magnus Ranberg för sina otroliga poäng förra säsongen ( 74 mål, 44 assist, totalt 118 poäng) vilket gjorde honom till bästa poänggörare i svensk Innebandy säsongen 2013/2014.

Samma domarpar som tidigare matcher blåser igång matchen och det är en fartfylld och ganska hård match redan från start.
16 min in i matchen åker Argentums Niklas Hallnor och Wibaxs Arvid Isaksson ut 2 min vardera för hårt spel efter en del gruffande på plan.
16,24 sätter Argentums Yngve Nordin äntligen första målet genom ett snyggt assist av Magnus Ranberg och Argentum har fått blodad tand.
17,19 sätter Fredrik Jakobsson, även han med assist av Magnus Ranberg 2-0 till Argentum.
18,32 blir Wibaxs Fredrik Bakkan utvisad 2 min för slag och då passar Alexander Flinkfeldt på att sätta 3-0 19,37 även han med assist av ingen mindre än herr Ranberg.

Andra perioden började som första slutade. 00,55 in i perioden sätter Magnus Ranberg 4-0 utan assist och storasyster Anna vill ju inte vara sämre så 03,51 sätter hon 5-0 utan assist. och nu har Argentum bevisat både för sej själva och för publiken att dom klarar av division två.
07,15 sätter Niklas Hallnor 6-0 genom assist av Magnus Ranberg, och nu verkar Wibax tända till rejält.
13,51 åker Wibaxs Sebastian Bakkan ut 2 min för felaktigt avstånd, och Argentum andas ut lite nu när dom har numerärt överläge och då passar Wibax på att peta in sitt första mål genom Tom Eklund 14,32 och det syns att laget får en nytändning och innan perioden är över lyckas de peta in två mål till genom Arvid Isaksson och Adrian Jonsson.

Tredje perioden är det hårt spel och Wibax försöker genom ett mer fysiskt och stundtals ganska hetsigt spel få komma in i matchen, men Argentums Albert Olivensjö storspelar i målet och tar många snygga räddningar.
00,24 sätter Niklas Hallnor 7-3 assist Joakim Moregård.
08,02 sätter Magnus 8-3 utan assist och bevisar för både publik och motståndare varför han var poängkung förra säsongen, en plats han ser ut att försvara även denna säsong.

Slutgiltigt resultat blir 9-6 och bäst på plan var utan tvekan Magnus Ranberg och målvakten Albert Olivensjö.

Publik:147

Text och foto: Elin Sundstén
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies