http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/skvattbokpuff.jpg
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/BarentsPress.JPG
http://www.arjeplognytt.se/images/1/Headlines/bannernyttnummer2018.jpg
http://www.sparbankennord.se/privat/index.htm
http://www.silverhatten.se/
http://www.winterkvist.com
2014-12-07 20:58:19
Vinster för Argentums yngsta
images/1/images/1/2014-12/Innebandytjejer.jpg
Lördagen spenderade Argentums yngsta tjejer 9 timmar i bussen för att åka Haparanda tur o retur.
Väl där väntade säsongens andra sammandrag, totalt tre matcher!
Om bussresan var jobbig? Nej, den gav ju utdelning!!
3 vinster åkte med hem i bagaget!


Klockan 07,00 var det samling för flickorna födda 2005-2007 för att starta den långa resan. Tjejerna var taggade och redo att ta sej an dagens matcher! På motståndarsidan väntade lag från Haparanda, Luleå och Kalix.
Och visst spekulerades det redan i bussen om dagens resultat! Man hade ju redan mött dessa lag en gång tidigare i Kalix.
Väl framme så vart första stoppet på Candy World för att inhandla gotta till hemresan, en viktig detalj i dessa sammanhang!
Sen blev det sporthallen för att äta den medhavda lunchen innan vi skulle byta om för dagen!

Första matchen skulle spelas mot IBK Luleå, ett lag vi spelade lika mot sist. Agnes Bergman skulle börja som målvakt o tjejerna ställde upp sej för att värma upp både henne o sej själva. Matcherna spelas i 24 minuter med avblåsning var 90:nde sekund för byte. Efter halva matchen bytte vi målvakt till Tilde Gustafsson.

images/1/images/1/2014-12/innebandytjejer2.jpg
Slutresultatet blev 8-4 och tjejerna var jublande glada över segern och fick snabbt ladda om batterierna för att bara en kort stund senare möta Haparanda, som vi förlorade mot sist, så det var både mental o fysisk laddning som gällde!
Tilde Gustafsson fortsatte som målvakt och gjorde ett toppen jobb! Tjejerna visade att övning ger färdighet och vi tränare imponerades av att se den innebandy de spelade, dom använde sej av sargen och hittade varandra på plan! Även all skottövning hade betalat sej! Det gav utdelning, en vinst med 4-3 som lyfte tjejerna!

Nu var det inte länge kvar till dagens sista match, mot Kalix! Men det var trötta tjejer som hade tagit ut sej lite i förra matchen, så det fick laddas om med både plättar, kex, frukt och Dextrosol!
Agnes Bergman fick återigen på sej målvaktskläderna och bytte plats med Tilde.
Lagets yngsta tjejer födda 2007, Maja Gustafsson, Klara Sundstén, Line Palopää och Vilma Westerlund var alla överens, dom skulle gå ut o vinna!
De var lite trötta när matchen blåstes igång och hade dåligt med spring i benen, men lite mer Dextrosol och en bra publik kan göra mycket, så visst kom spelet tillbaka! Otroligt duktiga tjejer som vinner sin tredje o sista match och är alla rungande överens! Det var värt alla timmar i bussen!

När frågan vad som var roligast under dagen ställdes svarade Vilma Westerlund:
-Att vi vann alla matcher!
Och Klara Sundstén säger:
-Att jag gjorde mål!
Och varför spelar man då Innebandy? Ja där var svaren olika!
Lina Nilsson säger:
-Det är det roligaste jag vet, och det finns så söta killar!
Och Ebba Holmgren svarar:
-Det är kul och en cool sport!

Man behöver heller inte fundera på vem den stora förebilden för dom alla är! Anna Ranberg Westin!! För vem vill inte spela med både damerna och Herrarna!

Text: Elin Sundstén
Foto: Elin Sundstén och Andreas Gustafsson
blog comments powered by Disqus

RSSPrenumerera via RSS | Vi använder cookies